Placuszki bananowe bez glutenu.

Cześć,

Takie poranki jak dziś lubię najbardziej. Mamy pierwszy dzień ferii. Nigdzie nie musimy się spieszyć i możemy wkońcu się wyspać. Cały dzień mogę spędzić z moimi milusińskimi. Dlatego chętnie spełniam ich kulinarne zachcianki. Placuszki bananowe są naprawdę proste i łatwe do przygotowania.

Jadłam je na drugie śniadanie, gdy byłam na diecie redukcyjnej ale placuszki są tak pyszne, że zaprzyjaźniłam się z nimi na stałe. Chętnie podzielę się dziś przepisem z Wami.

Potrzebne składniki:

1 jajko wiejskie

1 dojrzały banan

30 g mąki jaglanej

szczypta cynamonu

olej kokosowy

Przygotowanie:

Do miksera rozbić jajko, pokrojony banan, szczyptę cynamonu i 30 g mąki jaglanej (2 czubate łyżki) i zmiksować. Gdy uzyskamy jednolitą masę nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym. Placuszki przekładamy na drugą stronę, gdy uzyskamy złocisty kolor. Z podanej porcji wychodzi 6-8 placuszków.

Smacznego!!!

Koniecznie dajcie znać czy wypróbowaliście przepis i czy Wam smakują 😉

#placuszkibananowe #przepis #bezglutenu #placuszkizmąkijaglanej #zdrowyprzepis #zdrowenawyki #zdrowystylżycia #healthylifestyle #eathealthy #healtychoices

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *