„Jeść zdrowiej”. Kompendium wiedzy o zdrowej kuchni i nowoczesnych trendach żywieniowych wraz z 75 przepisami.

W miniony czwartek odbyła się premiera książki „Jeść zdrowiej”, kolejna z serii Kuchnia Lidla. Większość przepisów w książce zostało stworzonych przez Darię Ładocha – trenerkę żywieniową i  blogerkę kulinarną, pasjonatkę zdrowej diety oraz nowoczesnej kuchni. Natomiast Szef Kuchni Karol Okrasa, koneser tradycyjnej, polskiej sztuki kulinarnej, udowadnia, że smak można znaleźć w każdej diecie – wystarczy świetny przepis. Lidl zaprosił do współpracy także dietetyka Hannę Stolińską-Fiedorowicz, która swoją wiedzę i doświadczenie przełożyła na książkę, opracowując najważniejsze informacje na temat najnowszych trendów i zaleceń żywieniowych.

Foto: Lidl Polska

Foto: Lidl Polska

W pierwszej części książki znajdują się informacje na temat najnowszych zaleceń żywieniowych, kompendium wiedzy o produktach, porady dietetyczne. Druga część to artykuły i  przepisy dotyczące pięciu popularnych obecnie trendów żywieniowych: wegetarianizmu, weganizmu, diety bez laktozy, bez glutenu oraz stylu żywienia, który można określić mianem fit.

Pozycja „Jeść zdrowiej” ma pomóc Polakom dokonywać świadomych wyborów żywieniowych.

Książka „Jeść Zdrowiej” będzie dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy, wystarczy zebrać sześć naklejek. Każda naklejka będzie przyznawana klientowi za zakupy o wartości minimum 50 zł. Szczegóły promocji będą dostępne na stronie www.lidl.pl.

Akcja promocyjna trwa od 26 lutego do 25 marca br. lub do wyczerpania zapasów.

Oprócz solidnej dawki wiedzy znajdziecie w tej książce pomysły na przekąski, obiady, desery, ale również świąteczne potrawy wegetariańskie, wegańskie, bez laktozy i bez glutenu. Każdy bez względu na swoje zalecenia dietetyczne znajdzie coś dla siebie. Przeglądając przepisy znalazłam wiele interesujących, które będę chciała wypróbować. Zaintrygowała mnie tarta z kiszoną kapustą,trufle z ciecierzycy czy sałatka z topinamburem.

Na spotkaniu mieliśmy okazję posmakować niektórych potraw i moje kubki smakowe podbiły kotleciki z batatów i kaszy.

Po prostu niebo w gębie 😉

Moim zdaniem w każdym domu przyda się taki kulinarny podręcznik. Dla mnie ta pozycja to kolejna inspiracja do tworzenia nowych, zdrowych dań.

Nie pozostaje mi nic jak życzyć Wam owocnej lektury i rodzinnego, wspólnego kucharzenia!

Smacznego!

#KuchniaLidla #JeśćZdrowiej #zdrowystylżycia #zdroweodżywianie #zdrowewybory #zdroważywność #dietafit #wegetarianizm #weganizm #bezlaktozy #bezglutenu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *