Hamburger z jagnięciną z musem miętowo-pistacjowym.

W dzisiejszym wpisie zdradzam Wam wspaniały przepis Rafała Zaręby z warsztatów kulinarnych „Zdrowo na talerzu”. Możecie sami przyrządzić w domowym zaciszu lub na działce, hamburger z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem (Fit&Easy), z musem (Mój Ulubiony + Śmietanka 36%) miętowo-pistacjowym.

Brzmi ciekawie, prawda? 🙂

 

Składniki na 4 porcje:

Udziec jagnięcy 600g, słonina 60g, pistacje 100g, mięta 50g listków, śmietanka  36% 100g, jarmuż 1 opak. (Fit&Easy), bułki hamburgerowe  4 szt., pomidor 150g, ogórek małosolny 150g, dymka  2szt., Mój Ulubiony 150g, czosnek 2 ząbki, sok z cytryny 50ml, sól, pieprz, musztarda Dijon miodowa.

Wykonanie:

Zachęcam Was, aby nie kupować gotowych bułek hamburgerowych a upiec je samemu. Im mniej przetworzone produkty tym zdrowsze.

Zmielić na średnich oczkach udziec jagnięcy i słoninę. Doprawić czosnkiem, siekanym jarmużem i pieprzem. Przygotować kotlety po 160g. Uprażyć pistacje i zmielić z miętą i serkiem. Pistacje doprawić musztardą dijon miodową, solą i sokiem z cytryny. Przygotować dodatki: pomidor i ogórek małosolny w plastry. Zgrillować dymkę. Następnie zgrillować hamburgery oraz bułki i złożyć z dodatkami oraz musem miętowo-pistacjowym.

 

 

 

 

 Wyszedł przepyszny, delikatny hamburger!

#przepisnahamburgera #hamburgerzjagnięciny #warsztatykulinarne #fitandeasypl #Fit&Easy #polubiszzawartość #jarmuż #hamburger #MójUlubiony #MójUlubionyzWielunia #zdrowo #smacznie #zdrowystylżycia

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *