Dorsz pieczony w palonej skórce jabłkowej z salsą z jabłka.

Składniki:

500 g polędwicy z dorsza

4 jabłka

50 g chrzanu tartego

100 g orzechów włoskich sparzonych

1 pęczek kolendry

przyprawa piernikowa

rozmaryn – kilka gałązek

Chutney:

ocet winny jabłkowy

cukier

imbir świeży

szalotka

jabłko

szafran- nitki

limonka

Niestety nie mam dokładnego przepisu, gdyż byłam w grupie przygotowującej pasztet z królika, ale mam nadzieję, że mając składniki sami spróbujecie tego dania. Muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze dorsza w takiej wersji.

#dorsz #jabłka #jabłkagrójeckie #lidl #przepisyświąteczne #przepisKarolaOkrasy #świątecznyprzepisKarolaOkrasy #KarolOkrasa #warsztatyświąteczne #przepiswigilijny #LidlPolska #gotowanie #warsztatykulinarne #wigilia #święta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *